2013 Marrakech en het Atlasgebergte

Zondag 20/10/13 - Reis naar Marrakech

Khalid wacht ons op aan het vliegveld. Een taxi brengt ons tot aan de rand van de Medina, vandaar gaat het te voet door allerlei kleine donkere steegjes naar ons verblijf: Dar Keltoum.

Andrea en Khalid geven ons een hartelijke ontvangst. Khalid begeleidt ons door de Medina naar een gezellig restaurantje.

« van 4 »

Maandag 21/10/13 - De souks en Djamaa El Fna

Op verkenning door het oude stadsgedeelte. Bezoek aan enkele Riad (mooie huizen met binnenplaats). en natuurlijk ook het bekende marktplein Djamaa El Fna. 's Ochtends is er een markt  waar allerlei authentieke Marokkaanse producten worden verkocht. Je vindt er ook diverse curiositeiten, zoals slangenbezweerders, verhalenvertellers,  waterverkopers in traditionele klederdracht en muzikanten. Vlak naast het plein liggen de Souks.

De souks van de medina van Marrakech zijn echte labyrinten met kraampjes en ambachtelijke workshops. De belangrijkste souk ligt tussen de Djamaa El Fna en het centrum. De centrale gangpaden die de souks doorkruisen, zijn gereserveerd voor verkoopkraampjes die oorspronkelijk werden geleverd door ambachtslieden die in de aangrenzende rijstroken werken.
Lokale handelaars en ambachtslieden produceren en verkopen hun traditionele Marokkaanse ambachtelijke productie: sieraden, vazen, theepotten, lantaarns, ketels, trays ..., tapijten, leer, lichaamsverzorging, kleding, stoffen, stoffen, aardewerk, parfums, voedsel, Marokkaans gebak specerijen ...

« van 84 »

Dinsdag 22/10/13 - Op weg naar het Atlasgebergte

Khalid, onze gids voor de driedaagse trektocht, zoekt een taxi. Khalid spreekt Arabisch, Berbers en Nederlands. Dat komt goed!

Met een volgepropte oude Mercedes rijden we 50 km naar het zuiden, naar het eerste bergdorpje Tizi-n-Oucheg. Daar begint het voorgebergte van de Hoge Atlas.

Even later komen onze Berber-begeleiders er aan, met hun ezels die de bagage zullen dragen.

Het eerste deel van de tocht gaat naar het bergdorpje Tizi-n-Oucheg.

« van 50 »

Woensdag 23/10/13 - Tocht door het voorgebergte van de Atlas

De tocht gaat dwars door de bergen.

Kort na de middag bereiken we onze volgende stopplaats: een geitenstal, waar we niet alleen zijn (geiten + gekko).

's Avonds tijd voor een lekkere couscous onder een fenomenale sterrenhemel, ... en een minder fenomenale geitengeur.

« van 31 »

Donderdag 24/10/13 - Tocht door het voorgebergte van de Atlas

Dag 3 in de bergen. We nemen afscheid van onze buren en trekken verder naar Igoudmene.

Tijdens de middagpauze klimmen we wat verder de bergen in, waar we heel wat prehistorische tekeningen tegenkomen. Terug in het dak verrassen onze Berber-begeleiders ons met frieten!

We stappen verder naar Ait Ali, een gehucht vlak naast Igoudmene.

« van 49 »

Vrijdag 25/10/13 - Terug naar Marrakech

« van 21 »

Zaterdag 26/10/13 - Nog een dagje Marrakech

We wandelen door de chique winkelstraat en bezoeken de tuin Majorelle van Yves-St-Laurent. En daarna nog wat verloren lopen in de souks.

« van 24 »

Zondag 27/10/13 - Laatste dag

We starten met een vroege fietstocht, door de verlaten souks, naar de vijvers van het koninklijk paleis. Daarna fietsen we terug naar de stad en zijn we te gast bij onze gastvrouw en -heer voor een uitgebreid ontbijt.

We bezoeken nog het mooie treinstation, we slenteren nog in de minder bezochte wijk van de medina (en minder veilig): ze liggen goed verstopt, en als toerist kom je er niet zonder een "verplichte" gids. Heel ver zijn we niet geraakt.

« van 43 »