2011 Barcelona

Maandag 07/02/11 - De architectuur in Barcelona

Eén van de vele redenen om Barcelona te bezoeken is de architectuur.

Een kleine introductie vind je in deze blog: https://barcelona-home.com/blog/nl/architectuur-barcelona/

« van 36 »

Dinsdag 08/02/11 - Sagrada Familia, Parc Guel, en Gaudi-huizen

De wereldberoemde De Sagrada Família is bebouwd naar naar een ontwerp van Antoni Gaudí. De naam betekent Basiliek en Boetetempel van de Heilige Familie.

De eerste steen werd al in 1882 gelegd. Gedurende de Spaanse Burgeroorlog heeft de bouw enkele jaren stilgelegen. Men hoopt ooit het gebouw te kunnen afwerken, vermoedelijk "ergens" in de eerste helft van de 21ste eeuw. Ondertussen zijn enkele reeds voltooide gedeelten aan renovatie toe.

Architect Gaudí ontwierp naast deze basiliek meerdere andere karakteristieke bouwwerken in Barcelona, onder meer Casa Batlló en Park Güell. Gaudí maakte deel uit van het Catalaans modernisme. Dit Catalaans modernisme is nauw verwant aan de jugendstil.

Gaudí was bijzonder beïnvloed door de natuurlijke vormen. De meesten van zijn gebouwen zijn gebaseerd op natuurlijk voorkomende organische vormen.

« van 69 »

Woensdag 09/02/11 - Fundació Joan Miró

De Fundació Joan Miró is een museum op de berg Montjuïc.

Het museum is op 10 juni 1975 in gebruik genomen. De museumcollectie (grotendeels afkomstig van Miró zelf) omvat meer dan 10.000 kunstvoorwerpen: schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, wandtapijten en vrijwel het complete grafische werk van  Joan Miró .

« van 25 »

Donderdag 10/02/11 - Mercat, Ramblas en Aquarium

« van 38 »